Видеоендоскопия

Ендоскопия

Клиниката ни е една от първите в страната, които активно извършват ендоскопски изследвания.

Ендоскопията е процедура, при която се извършва директен оглед на различни вътрешни органи. Много често тя се съчетава с биопсия, която може да бъде извършена с щипка, игла или четка, за да се получи материал за хистологично или цитологично изследване.

Гастроскопия:

методът дава възможност за минимално инвазивно взимане на биопсичен материал по време на изследването и отстраняване на чужди тела от хранопровод и стомах, без да е необходима оперативна намеса. Това е златен стандарт за диагностициране на редица заболявания на стомашно-чревния тракт.

Артроскопия:

артроскопията представлява техника за изследване вътрешността на ставите посредством малка камера. Това позволява подробна диагностика и лечение по минимално инвазивен начин, като се избягват някои от рисковете и дискомфорта, които могат да бъдат свързани с традиционната „отворена“ оперативна техника. Размерът на камерата и работните инструменти е толкова малък, че необходимият разрез е едва няколко милиметра. В резултат на това следоперативния дискомфот е сведен до минимум, а възстановяването е значително по-бързо.

Риноскопия:

риноскопията представлява минимално инвазивна диагностична процедура за изследване на носната кухина и синусите с ригиден ендоскоп(твърда тръба с оптична система и камера). Директният оглед на интериора на носната кухина, помага за поставянето на точна диагноза при различни заболявания. Методът дава възможност за минимално инвазивно взимане на биопсичен материал по време на изследването и отстраняване на чужди тела от носната кухина.

Вагиноскопия:

Процедурата представлява оглед на влагалището, което има голяма диагностична стойност при накои заболявания, позволява вземане на биопсичен материал без да е необходима оперативна интервенция.

Бронхоскопия:

ендоскопско излседване на горните дихателни пътища(ларинкс, трахея, бронхи). При него могат да бъдат диагностицирани редица нарушения, да се вземе биопсичен или цитологичен материал за изследване и да се постави точна диагноза на редица заболявания. 

 

 

„Ветеринарна клиника Провет – връщаме радостта“

Contact

Ветеринарна клиника Провет

С компетентност и любов към животните

Ветеринарна клиника кв. „Кършиака“

кв. „Кършиака“, бул. „Марица“ 27 (кръстовището на ул. „Порто Лагос“ и ул. „Тимок“)
Клиника кв. „Кършиака
032 576 397,0879 284 720

Ветеринарна клиника жк. ``Тракия``

жк. „Тракия“срещу блок № 83
Клиника жк. „Тракия
032 207 209, 0879 285 209

Направете запитване

Ветеринарна клиника Провет Пловдив

Спешен телефон

Contact
Спешен телефон