Хирургия

Хирургия

В нашата клиника ежедневно се извършват най-разнообразни хирургични намеси. С изключение на спешните, се стремим всички останали намеси да се осъществяват с предварително уговорен час.

24 часа в денонощието има дежурен хирург за спешни оперативни интервенции.

Хирурзите ни имат богат опит в различни области на ветеринарната хирургия:

  • коремна хирургия

 

  • хирургична акушеро-гинекологична помощ

 

  • кастрация на мъжки и женски животни

 

  • ортопедия

 

  • очна хирургия

 

  • оперативно лечение на тумори

 

  • врологична хирургия

 

  • ветеринарна стоматология

 

  • неврохирургия

 

Вашия любимец трябва да се оперира и ние разбираме Вашите страхове от оперативната намеса. В по-голямата си част те се дължат не на самата операция, а на упойката.
Дали Вашият любимец ще се събуди отново? Един боязлив въпрос, който често бива задаван при нас. Естествено всяка наркоза е свързана с определен риск, но при съвременните методи за анестезия/упойка/ той е доста нисък.

Чисто медицински ние можем да направим много за сигурността на пациента по време на упойка, като към това винаги са били насочени всички наши усилия. В това число се отнася добрата подготовка за упойката, която не се свежда само до гладуването на животното преди операцията. Основния предварителен преглед с лабораторни изследвания при рискови пациенти, евентуално допълнителни изследвания като рентген, ехограф, ЕКГ и т.н. ни помагат да преценим по-добре рисковете от упойката и да подберем по-правилно метода за упояване на пациента.

По време на наркозата стандартно използваме специални монитори за наблюдение на жизнените функции на Вашия любимец. Това са модерни апарати за контрол на кръвно налягане, на кислородното насищане на кръвта, на сърдечната и дихателна функция, които ни позволяват веднага да реагираме и на най-малките отклонения от нормата преди те да са прераснали в по-сериозен проблем.

Като вид анестезия използваме предимно инхалационната, която измежду всички видове наркози е най-щадящата и най-сигурната. В хуманната медицина тя отдавна се е превърнала в стандарт. Освен това при възрастни пациенти се стремим да следим определени кръвни показатели след упойката, като например нивата на урея и креатинин, които ни позволяват да установим евентуална постоперативна бъбречна недостатъчност и да вземем съответните мерки срещу нея.

За нас е изключително важно следоперативното обезболяване на пациента. Днес разполагаме с модерни медикаменти за обезболяване, които са способни да подтиснат и най-силните болки. Винаги осъществяваме контролен преглед след наркозата, за да се убедим, че всичко с Вашия любимец е наред.

В клиниката работят профилирани ветеринарни анестезилози, които във всеки един момент следят жизнените показатели на пациента.

„Ветеринарна клиника Провет – връщаме радостта“

Contact

Ветеринарна клиника Провет

С компетентност и любов към животните

Ветеринарна клиника кв. „Кършиака“

кв. „Кършиака“, бул. „Марица“ 27 (кръстовището на ул. „Порто Лагос“ и ул. „Тимок“)
Клиника кв. „Кършиака
032 576 397,0879 284 720

Ветеринарна клиника жк. ``Тракия``

жк. „Тракия“срещу блок № 83
Клиника жк. „Тракия
032 207 209, 0879 285 209

Направете запитване

Ветеринарна клиника Провет Пловдив

Телефон

Contact
Спешен телефон